Monday, May 11, 2009

TARBIAH OH TARBIAH....

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah bersyukur kpd Allah yg telah memberi nikmat yg melimpah limpah sehingga menjadikan kita sbg hambaNya kadang-kadang leka,alpa,lupa. Apa yg dikhuatiri kufur nikmat nauzubilllah.... Sebenarnya setiap nikmat yg Allah berikan kpd kita ialah merupakan tarbiah Allah yg ingin mengigatkan kita supaya lbh bersyukur kpdnya.

Pada coretan kali ini ana ingin menyentuh mengenai nikmat yg seringkali kita alpa, lupa serta lalai dr mengingatinya iaitu MASA LAPANG...lawan drpnya ialah MATI... kita sering lupa bahawa matlamat distinasi terakhir kita ialah akhirat yg mne kita smua akan mati kemuadiannya akan dihidupkan semula oleh Allah S.W.T...pada ketika itu bagaimanakah keadaan kita??? hanya Allah sahaja mngetahui keadaan kita pada ketika itu!!!!

Wahai shbt2 dikasihi ana mahu berpesan pada diri ini dan juga shbt2 yg dirahmati Allah sekalian, marilah kita mgmbil ksempatan ini sblm kita pergi meninggalkan alam yg fana ini buat selama lamanya..

dikesempatan ini ana ingin mengucapkan takziah kpd shbt y mne ayahdanya yg bru shj kmbali kerahmatullah,semoga roh ayahdanya dicucuri rahmat.Amin..

shbt2 hargailah sesiapa sahaja insan yg telah Allah pinjamkan untuk kita dan sesungguhnya kita juga pinjaman untuk insan-insan yg sentiasa setia berada disamping kita selama ini. Hargai lah mereka sblm mata mereka tutup rapat yg mne tdk bisa memberi manfat kpd kita lagi..

Setakat ini dlu coretan ana untuk semua shbt2 yg ana kasihi krn Allah S.W.T, semoga bertemu dan berpisah kita krn Allah S.W.T. Ape yg dipohonkan semoga kita mendapat pelindungan arasy Allah pada hari pembalasan kelak,Amin. Teruskanlah berpesan-pesan pada kebenaran dan berpesan-pesan lah pada kesabaran.

salam meneruskan pejuangan walau dimana anda berada, ukhuwah fillah.

wassalam.

No comments: