Friday, May 8, 2009

MARI KITA RENUNG2KN KATE2 NI...

Salam...

Salam tarbiah wat semu shbt2 yg ana kasihi krn Allah s.w.t.nsyaallah bertemu dan berpisah kita kerana Allah Taala semoga diakhirat kelak kita mendapat perlindungan arasy Allah s.w.t. Buat makluman shbt2 sekelian ana baru shj selesai berjuang dmedan exam bermula 19 april - 3 mei bru2 ni jer.

Teringat kat blog la... rse lame ana x wat coretan wat semu..walaupun coretan ana ini x sehebat shbt2 sekalian tp ana nak juga berkongsi serba skit pengalaman wat tatapan semu.

sekarang ni ana dpt rsekan mcm2 bala Allah Taala dtg kpd kita khususnya kita yg dok dmalaysia. dr aspek agama,ekonomi,politik, kesihatan dan lain2. jika kita renungkan kembali sejenak semua ini yg datang adalah merupakan peringatan Allah dan tanda kasih sayang Allah pd haamba2Nya agar kita sedar dan secepat mungkin bertaubat kpd Nya. Tanpa kita sedar bala Allah dtg kpd kita tanpa kita sedar. Sepekara lagi yg ana ingin pesan pada dri ana dan shbt2 agar kita sama2 sedar serta bersyukur kpd Allah Maha Pencipta krn tnpa kasih sayang dan rahmatNya kpd kita tdklah dpt kita mengenal erti perjuangan selama ini. Dengan ada perjuangna menegakkan agama Allah diatas muka bumi ini yg menolong kita menjadikan kita sbg hamba lbh rasa ingin mencari kereghaan Allah S.W.T.

jika hidup ini Allah berikan umur yg panjang isyaallah kita semua ingin meneruskan perjuangn dan mahu istiqamah djlnNya..Shbt2lah merupakan slh satu wasilah yg Allah gnakan untuk mengingat kan shbt2 spy terus berjuang dijalan Allah. Ingat lah shbt2 siapa yg berada djlnNya tidaklah tersedia seperti karpet merah yg bisa kita sentiasa mudah melalui jln itu,tapi Allah sediakan jln yg penuh duri2 yg bisa menyakitkan kita.marilah kita sedar bhwa setiap duri yg menyucuk kaki kita insyaallah kesakitan itu Allah akan gantikan dgan nikmat yg yg lbh berharga dari isis dunia ini.

setakat ini dahulu coretan dri ana yg dhoif lagi kerdil dhpan Allah S.W.T...Selamat teruskan berjuaang dimane jua shbt2 yg ana kasih berada.

Wassalam.

No comments: