Thursday, May 5, 2011

Salam Terus Berjuang Sahabat2Ku...coretan tarbiah kembali..setelah kian lama...sudah berdebu blog lama dah x menaip..tarikh keramat 5/5/11 meninggalkan bumi tarbiah..bnyak kenangan tarbiah disne..jatuh rebahku disana x kan dilupa..tp ingatlah shbt2ku Allah bersama kita dimana kita berada..teruskan berjuang jgn jemu memberi wlu x pasti akan mndapat imbalan setimpal apa yg diberi...tp apa yang pati JANJI ALLAH itu nyata wat hamba2NYa..kuatlah bila melalui jln2 dakwah yg berliku ini...insyaalla di bumi tanah kelahiranku teruskan pejuang slg nyawa di kandung badan..

salam istiqamah wat semua shbt2 kusza..

ukhuwah fillah..illa liqa fil jannah.."BANGUNLAH DAN KERJAKANLAH SOLAT DI TENGAH MALAM,SESUNGGUHNYA ALLAH BERFIRMAN KEPADA PARA MALAIKAT:LIHATLAH HAMBAKU YG BANGUN DI TENGAH MALAM,DI WAKTUTIADA SIAPA YG MELIHATNYA KECUALI AKU.SAKSILAH BAHAWA AKU TELAH SEDIAKANSYURGA BAGINYA.."

DIDIKLAH JIWA

DARI IBNU TAIMIYAH:"ZIKIR BAGI HATI UMPAMA AIR BAGI IKAN...TANPA AIR,IKAN AKAN MATI...BEGITU JUGA HATI MANUSIA,AKAN MATI TANPA ZIKRULLAH"
INGATLAH,DENGAN MENGINGATI ALLAH,HATI AKAN MENJADI TENANG...

KEPADA SAHABAT SEPERJUANGAN

DERITA PERJUANGAN BUKAN 1 BEBANAN TETAPI 1 LATIHAN...GUNDAH PERJUANGAN BUKAN 1 ANCAMAN TETAPI 1 DIDIKAN...MEHNAH PERJUANGAN BUKAN 1 KEGUSARAN TETAPI 1 KEKUATAN...WALAU PERIT MANA PUN PERJUANGAN, SESUKAR MANA PUN PERJALANAN, KITA PEJUANG....TABAHKAN HATI,KITA MUJAHID DAN MUJAHIDAH...KUATKAN DIRI TEGUHKAN TEKAD,MARA DALAM PERJUANGAN ISLAM
'NAHNU ANSORULLAH"

SAHABAT...

"TIKA ALLAH CEPAT MEMAKBULKAN DOAMU,MAKA DIA MENYAYANGIMU,BILA DIA LAMBAT MEMAKBULKANYA, MAKA DIA INGAIN MENGUJIMU, BILA DIA TIDAK MEMAKBULKAN DOAMU, MAKA DIA MERANCANG SESUATU LEBIH BAIK BUATMU" KERANA KASIH SAYANG ALLAH ITU MENDAHULUI KEMURKAANNYA.....

Hamba Allah

My photo
PULAU PINANG, BUKIT MERTAJAM, Malaysia
"wama taufiqii illa billah" surah hudd:(88)

FIKIRKANLAH

"Maka barangsiapa yang derhaka.Dan mengutamakan hidup di dunia.Maka sesungguhnya nerakalah tempat diamnya. Adapun orang yang takut akan kebesaran Tuhannya dan menahan dirinya daripada hawa nafsunya. Maka sesungguhnya Syurgalah tempat diamnya."

(surah An Nazi'at : 37-41)

RENUNG-RENUNGKANLAH =)

DIRAWIAKAN DARIPADA NABI MUHAMMAD SAW, BAGINDA BERSABDA:
"SESUNGGUHNYA ALLAH TELAH BERKATA, "AKU TIDAK MENGUMPUL PADA HAMBA-KU DUA KETAKUTAN DAN DUA KEAMANAN. BARANGSIAPA TAKUT KEPADA-KU DIDUNIA ,AKU AMANKAN DI AKHIRAT. DAN BARANGSIAPA MERASA AMAN DARI-KU DIDUNIA , AKU TAKUTKAN DIA DI AKHIRAT. "

LAMAN SEMBANG...

Ikhlaskan niat kerana Allah

Ikhlaskan niat kerana Allah